Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KUR’AN KURSLARI ÇOCUKLARI KÖTÜ ORTAMDAN KORUMAKTIR

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, “Yaz Kur’an kursları eğitimine sahip çıkmak İslami bir vazifedir” dedi. 1 Temmuz tarihinde açılan yaz Kur’an kurslarının 16 Ağustos günü sona ereceğini aktaran Cihan, çocukların kurslar sayesinde Kur’an’ı Kerimi öğrenip, dini bilgiler derslerini aldıklarını söyledi. Yaz Kur’an kurslarının çok önemli olduğunu belirten Cihan, günümüzde Kur’an’ı Kerim okumayı bilenlerin çoğu ilk defa Kur’an okumayı yaz kurslarında öğrendiklerini ifade etti.

Yaz Kur’an kurslarının, Kur’an’ı Kerim ve temel dini bilgiler ile manevi değerlerin öğrenildiği yerler olduklarına işaret eden Cihan, anne ve babaların çocuklarını mutlaka bu kurslara gönderme gayreti içerisinde olmaları gerektiğini kaydetti.

“Kurslar çocuklara dini değerleri öğretiyor”

Yaz Kur’an kurslarının çocukların yeni bir sosyal çevre edinmesini ve dini bilgileri öğrenmesini sağladığını dile getiren Cihan, “Yaz Kur’an kursları, çocuklarımıza sorumluluk, özgüven ve benlik saygısını geliştirmektedir. Çocukları kötü ortam ve arkadaşlardan korumaktadır. Çocuklar kurslarda Kur’an’ı Kerim’i öğrenmenin yanında temel dini bilgileri ve manevi değerleri, sevgi ve saygı gibi dini değerlerin doğrusunu öğrenmektedirler.” dedi.

Nametullah Binay