Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramanlı’dan Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere önemli çağrı!

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı,

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, soykırım suçunu işleyenlerin Türkiye’de yargılanabilmelerinin önünün açılması için grubu bulunan partileri inisiyatif almaya davet etti.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, soykırım suçu işleyen çifte vatandaşlar ile ilgili kanun teklifleri ile ilgili grubu bulunan siyasi partilere çağrıda bulundu.

Ramanlı ayrıca, Suriyeli ailelerin hukuki haklarının askıya alındığına ve kötü muameleye maruz bırakıldığına dair iddialar ile ilgili de yetkili makamları harekete geçmeye davet etti. Ramanlı basın toplantısını, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak sona erdirdi.

“FİLİSTİN’DEKİ SOYKIRIMA TBMM’NİN SESSİZ KALMADIĞINI DÜNYA ALEME İLAN EDELİM İSTİYORUZ”

Sözlerine TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine karar verilen kanun tekliflerinin Meclis tatile girmeden görüşülmesi ve kanunlaşması için grubu bulunan partileri inisiyatif almaya davet ederek başlayan Ramanlı, şöyle konuştu: “9 Temmuz günü Genel Kurul’da görüşülen ve bizim teklifimiz olan soykırım ve insanlığa karşı suçlara karışan çifte vatandaşların vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve soykırım suçunu işleyenlerin Türkiye’de de yargılanabilmelerinin önünün açılması yönündeki kanun teklifimizin görüşülmesi kabul edilmişti. Bugün itibarıyla kanun teklifimiz basıldı ve dağıtıldı. 158. sıra sayılı kanun teklifimiz eğer mümkün olursa Meclis tatile girmeden Genel Kurul’da görüşülsün istiyoruz. Bu konuda bütün partilerin inisiyatif alması gerektiğini de biliyoruz. Kanun teklifimizin 9 aydır devam eden Gazze soykırımının daha fazla uzamasını belki engelleyecek, belki dünyaya örnek olacak bir adım olması açısından daha fazla geciktirilmemesi ve Genel Kurulun gündemine getirilip kanunlaşmasını istiyor ve diliyoruz. Ümidimiz ve hedefimiz odur ki oy birliği ile bu kanun teklifimiz Meclis Genel Kurulunda kabul edilsin. Evet, önünde başka teklifler var elbette. Ama bu kanun teklifimizin tıpkı diğer kanun teklifleri gibi öne alınması mümkündür. Bu konuda siyasi parti gruplarını inisiyatif almaya davet ediyoruz. Ve tek ses, tek yürek olarak Filistin’deki soykırıma Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sessiz kalmadığını dünya aleme ilan edelim istiyoruz. Bizim içimizdeki soykırıma karışan, insanlık suçu işleyen siyonistlerin de vatandaşlıktan çıkartılması ve yargılamalarının önünün açılmasını istiyoruz. Bu dünyaya da vereceğimiz çok güçlü kuvvetli bir mesaj olacaktır. Umuyor ve diliyoruz ki görüşülmekte olan kanun tekliflerinin yanı sıra bizim kanun teklifimizin de Meclis tatile girmeden önce kanunlaşmasıdır.”

Bülten