Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konfederasyonlardan ortak “Asgari ücret” açıklaması

TÜRK-İŞ, DİSK ve HAK-İŞ

TÜRK-İŞ, DİSK ve HAK-İŞ düzenledikleri ortak basın açıklamasında kamuda ücret dengesizliği olduğunu, emeklilerin ve asgari ücretlilerin sıkıntı yaşadığına vurgu yapıldı.

Basın toplantısı TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde düzenledi. Toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

Toplantıda söz alan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, kamuda ücret dengesizliği olduğunu, emeklilerin ve asgari ücretlilerin sıkıntı yaşadığını belirterek “10 bin TL ile bir hafta geçinme şansımız yok. Tablo ortada.” dedi.

Atalay, özel sektördeki karların ortak olduğunu belirterek, “Bunlar bizi yani işçiyi maraba zannediyor. Bizim üzerimizden ekonominin düzelmesinin şansı yok. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler. TÜİK’in açıkladığı rakamları gerçekçi bulmuyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. Geçmişte kamuda ücretler yüksekti, normal bir ücret alıyordu. Şimdi kamu en düşük duruma düştü. Ama maalesef özel sektördeki patronlar, kazandıkları para ve kârları ortada. Ona rağmen 10 yıllık 20 yıllık bir işçiye 10-15-20 bin lira parayı çok görüyorlar. Bunlar bizi köle zannediyorlar. Bu meseleyle ilgili üzerimize ne düşüyorsa noksansız yapmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından konfederasyonların ortak bildiri yayınlandı. Maddeler şöyle:

“Vergide adalet istiyoruz. Enflasyonla mücadele ücretleri düşük tutarak sağlanamaz. Asgari ücret acilen artırılmalıdır. Kamuda ücret dengesizliği sona erdirilmelidir. En düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olmalıdır. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. 696 Sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan kamu taşeron işçileri daimi kadroya geçirilsin. Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle çalışanların hakları aşındırılmasın. İş kazaları ve meslek hastalıkları. Çalışma hayatında ayrımcılık son bulmalıdır.” (İLKHA)