Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

60 yaş üstü bireylere eğitim

60 yaş üstü bireylere

60 yaş üstü bireylere üniversite eğitimi vermeyi amaçlayan 60 + Tazelenme Üniversitesi projesine Batman Üniversitesi de dâhil oldu.

Aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifi kapsamında yaşlıların toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak ve üniversite bünyesinde eğitim almaları için geliştirilen Tazelenme Üniversitesi iş birliği protokolü, Batman Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalandı.  Protokolü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yasin Akar’a vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mehtap Bingül ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe imzaladı. Törende Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şube Müdürü Bülent Karakuş, İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy, Batman Üniversitesi adına proje sorumlusu öğretim elemanı Öğr. Gör. Ebru Noyan ve Batman Üniversitesi yetkilileri hazır bulundu.

60 YAŞ ÜSTÜNE EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Batman Üniversitesi, Türkiye’de halihazırda 13 üniversitenin dahil olduğu Tazelenme Üniversitesi Projesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi üniversiteleri arasında ilk imzayı atmış oldu.  Tazelenme Üniversitesi ile ilimizde ve bölgemizde yaşayan 60 yaş üstü bireylerin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı bilim dallarında sertifikalandırmaya dayalı eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler hayat boyu öğrenme modeline uygun yapılacak.

Aytekin Dal