Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mazlum Gazze halkını unutmayalım

Siyonist işgal rejiminin saldırısı

Siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze’ye giden yardımların istenilen düzeyde olmadığını belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, hayırsever halktan mazlum Gazze halkını unutmamaları çağrısında bulundu.

Gündemlerinin, hayatlarının Gazze olduğunu belirten Teymur, 9 ayı aşkın bir süredir siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı soykırımı anlatmanın hüznünü yaşadıklarını aktardı.

Filistinli Müslümanların yaşadığı trajedinin ortada olduğunu ifade eden Teymur, “Gazze’de yaşanan soykırım, vahşet ve her türlü acıya rağmen Batman Umut Kervanı Derneği ve Umut Kervanı ailesi olarak her zaman sahada olduk.” dedi.

“İLK GÜNDEN BERİ YARDIMLARI ULAŞTIRIYORUZ”

Mazlum Gazze halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Teymur, “Yüreklerin parçalandığı ve kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir dönemdeyiz. Gazze denilince ilk aklımıza gelen aileler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılardır. Bizler de ilk günden beri Gazze halkına yardımlarımızı ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

“YARDIMLAR YETERLİ DEĞİLDİR”

Ayni ve nakdi yardımlarla Filistinli Müslümanlara imkanları ölçüsünde destek olmaya çalıştıklarını belirten Teymur, “Halkımızın teveccühü ve Gazze’ye olan duyarlılığıyla nakdi yardım, ayni yardım, ziynet yardımları gibi bize ulaşan tüm yardımları Gazze’ye ulaştırıyoruz. Kısa bir süre önce Kurban Bayramı’nda da bizzat Refah bölgesinde kurbanlarımızın kesimlerini yapıp kurban etlerini oradaki ailelere dağıttık. Peki, bu yardımlar yeterli midir?  Hayır, yeterli değildir. Ama vicdanları yaralayan bu olayda en azından elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVERLERİN TEK KURUŞU BİLE GAZZE’YE ULAŞIYOR”

Gazze’de yaptıkları yardımlardan kısaca bahseden Teymur, “Umut Kervanı ailesi olarak Gazze’de günlük olarak ekmek dağıtımımız oluyor. Kimi zaman su dağıtımımız oluyor. Kimi zaman sıcak yemek dağıtımımız oluyor. Bu süreç içerisinde hijyen malzemesi gönderdik, çadır yardımında bulunduk. Vatandaşın Umut Kervanı aracılığıyla Filistin’e, Gazze’ye gönderdiği tek kuruş dahi olsa kendilerine ulaştırıyoruz.” açıklamasında bulundu. Bülten