Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Batman Pusula

16 MAYIS ŞEHİR STADI

Her ilin ve yerleşim biriminin merkez noktaları vardır… Adresler ona göre sorulur veya yönler onlara göre belirlenir. Meydanlar, caddeler, üniversiteler, spor kompleksleri bunların başında geliyor.

Özellikle çevresi yerleşim için cazibe yaratan bu merkezi noktaların varlığı kısa süreli değil, uzun yılları kapsayan bir geçmişe dayanır. Şehir ile özdeşleşen ve özellikle basın ve televizyonların spor etkinliklerinde önümüzden hiç eksik olmayan spor sahaları, statlar, kapalı spor salonları aynı zamanda sağlıklı yaşam merkezlerinin ana aktörü durumundadır.

Batman’ da spor bilincinin halk seviyesinde çocuk, genç ve yaşlılar açısından bilinç kazanmasının derin bir geçmişi yok. Son 15 yıldır spor salonları, statlar ve yürüyüş parkurlarının varlığı ile insanların zihinlerinde uyanan hareket etme, bedensel faaliyetler ve sağlıklı yaşam kalitesi için doğal ortamlara girme bilinci bazı gereksinimleri de doğurmaya başladı.

 Şehrimizin göz bebeği olan ve 1986 yılında hizmete açılan 16 Mayıs Şehir Stadı da geçmişi, ev sahipliği yaptığı karşılaşmaları, düzenlenen konserleri, yapılan programları ve ağırladığı misafirleri ile ulusal manada önem kazanan değerlere sahip bir mekân.

80’ li yılların sonu 90’ lı yılların başında Belediye Spor ile Petrol Spor’ un o zamanki adıyla 2. Lig’ den 1. Lig’ e (şimdiki adıyla Süper Lig’ e) çıkma aşamalarına gelmelerine sahne olan ve ünlü birçok futbolcuyu üzerinde oynatan, Teknik Direktörlük yaptıran Şehir Stadı misyonunu tamamlama aşamasında ne yazık ki…

Öncesinde toprak zeminde oynanan amatör maçların çamur deryası olan stat, 1991 yılı itibariyle yeşillendirilen zemin ile birlikte profesyonel maçların durağı olarak unutulmaz maçlara imza attı.

Yeni stadın yapılması, şehir merkezinde kalması, donanımının yetersiz kalması gibi nedenlerle arsa devri kısa süre sonra gerçekleşecek olan 16 Mayıs Şehir Stadı, son zamanlarda yerli halkın spor amaçlı kullandığı ve günün tüm saatlerinde kullanabildiği merkezi bir spor alanı iken, yıkılma aşamasına geldi.

Millet Bahçesi’ ne dönüştürülecek olan stadın yine halk için cazibe merkezi olması kaçınılmaz. Bu noktada hiçbir sıkıntı yok… Asıl sıkıntı stadı spor amaçlı kullanan çocuk, genç, yaşlı, öğrenci kesimin yanında hazırlık kursları, yürüyüş parkuru amacıyla kullananların yeni ama uzak şehir stadına gidemeyecek olması…

Problem koşu, yürüyüş, yeşil alan kullanımı, spor etkinliği yapacakların yer bulamaması. Sabah 06.00’ da başlayan ve öğle saatlerinin sıcakları sonrası 16.00’ dan itibaren yoğunluk kazanmaya başlayan stadın hareketliliğine yüzlerce spor meraklısı aday olmakta. Kurs içerikli veya yarışmalara hazırlık aşamalarını sürdüren gerek bireysel sporcular gerekse takım çalışmalarının günün müsait saatlerinde yürüttüğü çalışmaların bundan sonrası için ortaya çıkardığı sorun büyük gibi…

Yeni stadın varlığı mutlaka uygun ortamlar sağlayacaktır. Uzak olsa da çalışmalarını yürütmek için yeni sahaya gidişler fazlası ile olacaktır. Ulaşım imkânlarının ve güvenliğin sağlanması halinde çocukların ve takımların faaliyet programları bir düzene oturtulabilir.

Ama mahalleli ve diğer mahallelerden gelenlerin hali çözümsüz gibi… Çünkü yürüyüş ve koşu için bayan-erkek tüm katılımcıların yeni sahaya gidişi zor görünüyor. Bu yüzden Millet Bahçesi projesinin uygulanması halinde başka bir mekânın spor amaçlı hizmete sunulması veya mevcut 16 Mayıs Şehir Stadının olduğu gibi bırakılıp, başka bir yere Millet Bahçesi açılması değişik alternatiflerdendir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER