Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gizem Üsteğmen, 23 Nisan’da Hayalini Kurduğu Üniformayla Görevini Severek Yapıyor.

Asker üniforması sevdasıyla peşinden

Asker üniforması sevdasıyla peşinden koştuğu çocukluk hayalini gerçekleştiren Gizem Ayşegül Alanur, Siirt’te üsteğmen olarak görev yapıyor.

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde dünyaya gelen Alanur, ilkokul yıllarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde gördüğü garnizon komutanının üniformasına hayran kalarak, jandarma olma hayalini kurmaya başladı.
Alanur’un bu hayalini pekiştiren diğer bir anı ise küçük bir kız çocuğuyken 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kendisini omuzlarında taşıyan babasıyla katıldığı törende, bir jandarma personelinin onu Türk bayrağına ulaştırarak, “Bu şanlı bayrağımızı taşımak herkesten çok senin hakkın.” sözleri oldu.
Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Alanur, Haccettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitimine devam ederken 2017 yılında girdiği jandarmanın subaylık sınavında başarılı oldu.
Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında zorlu eğitimler alarak komando olan Alanur, Türkiye’de sivil kaynaktan jandarma teşkilatına alınan ilk 8 kadın subay arasında yer aldı.
Yaklaşık 5 yıl önce subay olarak göreve başlayan Alanur, Siirt’in Tillo ilçesinde İlçe Jandarma Komutanı olarak görevlendirildi ve Siirt’te bu görevi yapan ilk kadın subay oldu.
Bülten