Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilikten dolandırıcılık uyarısı

Batman Valiliği, kendilerini kamu

Batman Valiliği, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp kurban bağışı ve yardım toplayan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili valilikten şu açıklama yapıldı.” Son zamanlarda ilimizden veya başka illerden art niyetli kişilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp Kurban bağışı vb. yardım adı altında dolandırmak maksadıyla vatandaşlarımızdan nakdi yardım talep ettiği tespit edilmiştir.

Valiliğimizin veya kamu kurumlarımızın vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir usulü bulunmamaktadır. Mevzuat çerçevesinde yapılması gereken yardımlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ilgili kurumlar tarafından usulüne uygun yapılmaktadır.

Bu itibarla; Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın Acil Çağrı Merkezinin (112) numaralı hattına veya en yakın güvenlik birimlerine ihbarda bulunması rica olunur.”

Bülten