Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANIZ YAKANA HER DEKAR İÇİN 386,79 TL İDARİ PARA CEZASI

Batman’da anız yangınları ile

Batman’da anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında yapılan “Anız yangınları ile Mücadele Eylem Planı Toplantısında” masaya yatırıldı.  

Sunum ardından konuşan Vali Yardımcısı Culukar, anız yangınları ile mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri ile Biçerdöver Kontrol ve Denetim Hizmetleri Valilik Genel Emri” doğrultusunda cezai müeyyidelerin en üst sınırda uygulanacağını ifade etti.

Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri ile Biçerdöver Kontrol ve Denetim Hizmetleri Valilik Genel Emri’ne aykırı hareket edenler hakkında şu müeyyideler uygulanacak.

 “Emre aykırı hareket edenlere veya uymayanlara, biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerin her birine ihlal edilen her bir fiil için ayrı ayrı olmak üzere davranışları başka bir suç oluşturmuyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca 2.052,00 TL idari para cezası uygulanır. Kimliğini bildirmeyen veya yanlış bildirenler hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 40. maddesi uyarınca 977 TL idari para cezası uygulanır. 2024 yılında her dekar için 386,79 TL idari para cezası verilir hükmü ile Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılıp, 1933,95 TL olarak uygulanır” hükmü yer almaktadır. Yasaklara uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacak” Toplantıya; İl Özel dare Genel Sekreteri, Tarım ve Orman Müdürü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı,  İl Jandarman Komutan Yardımcısı, Ziraat Odası Başkanı, ilgili tüm kamu kurum yöneticileri katıldı.

Bülten