Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buruk sevinç içindeyiz

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, başta Kudüs ve Mescidi Aksa olmak üzere, işgal altındaki bütün İslam beldelerinde yaşanan zulümlerden dolayı bayrama kavuşmanın buruk sevinci içinde olduklarını söyledi.

Umut, sevinç, kardeşlik ve vahdet temennisiyle İslam ümmetinin Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Çaplık, bayramın sıhhat, selamet ve ehl-i küffara karşı İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine vesile olmasını diledi.

Ramazan Bayramı’na kavuşmanın buruk sevincini yaşadıklarını belirten Çaplık, “Gündüzlerini, oruçlu geçirip Kur’an tilaveti ve mukabele sünnetiyle süslediğimiz; gecelerini teheccüd namazı ve sahur ile bereketlendirdiğimiz; iftarlarımızı, eş, dost, akraba, fakir ve yetimlerle paylaştığımız; fitre, sadaka ve zekâtlarımızla fakirleri gözeterek malımızı arındırdığımız, bünyesinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barından ayların ve gönüllerin sultanı mübarek Ramazan-ı Şerifleri geride bırakmanın hüznünü yaşarken, aynı zamanda da kıymetli ve bereketli bir ayın bitiminde bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın buruk sevinci içindeyiz.” dedi.

“RAMAZAN BAYRAMI ALLAH TARAFINDAN MÜMİNLERE İKRAM EDİLEN İLAHİ BİR HEDİYEDİR”

Ramazan Bayramının Allah’ın Müslümanlara bir hediyesi olduğunu vurgulayan Çaplık, “Allah Resulü (aleyhi-salâtu ve’s-selâm) Medine’ye hicret ettikten sonra Medine’de kutlanan iki geleneksel bayramı kastederek ‘Allah Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan (Fıtır) Bayramı ile Kurban Bayramını hediye etti’ buyurmuştur. Hadisi şeriften de anlaşılacağı gibi Ramazan Bayramı, bizzat Allah tarafından müminlere ikram edilen ilahi bir hediyedir. Ramazan Bayramının sabahıyla ilgili Allah Resulü (aleyhi-salâtu ve’s-selâm) şöyle buyurur: Bayram namazını kılıp dışarıya çıktıktan sonra bir münadi şöyle seslenir: ‘Biliniz ki Rabbiniz sizleri bağışlamıştır. Haydi, evlerinize doğru (büyük sevinç ile) dönünüz! Bugün mükâfat günüdür. Bugün, sema âleminde mükâfat günü olarak ilan edilir.” diye konuştu.