Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Kudüs Günü’nde siyonistler ve destekçileri tel’in edildi

Batman İslami Sivil Toplum

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından her Ramazan ayının son cuma günü kutlanan “Dünya Kudüs Günü” dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenlendi. Gazze katliamının protesto edildiği açıklamada, siyonist işgal rejimi lanetlendi.

Gülistan Caddesi’nde “Kudüs iman ve izzet davasıdır” sloganıyla düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, kanaat önderleri, alimler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Filistin bayraklarının da olduğu basın açıklamasında vatandaşlar, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar açtı.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık siyonist işgal rejimi aleyhine tel’in eden sloganlar attı.

“BUGÜN GÜNLERDEN KUDÜS”

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Nurettin Teymur, “Bugün Dünya Kudüs Günü. Bugün günlerden Kudüs. Ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için duada. Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için. Gün Kudüs ve Gazze için fedakârlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür. Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü.” ifadelerini kullandı.

“GAZZE MÜSLÜMAN HALKI, DÜNYANIN TÜM ZİHİN DÜNYASINI YERLE BİR ETTİ”

7 Ekim’den öncesinde ve sonrasında Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu vurgulayan Teymur, “Yüce Allah’ın rahmeti, inayeti Gazze ve Kudüs’ün üzerinde olsun. Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir?” dedi.

“DEVLETLER, MAHŞER-İ VİCDANDA VE İLAH-İ ADALET TERAZİSİNDE KAYBETMİŞTİR”

Teymur konuşmasının devamında, “Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist israilin Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve amasız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler; mahşer-i vicdanda ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir ve doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler.” ifadelerini kullandı.