Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamuyu zarara uğratma operasyonu: 9 tutuklama

Kamuyu 21 milyon 316

Kamuyu 21 milyon 316 bin 262 TL zarara uğrattıkları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik Malatya merkezli İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Kocaeli olmak üzere 6 ilde 20 adreste eş zamanlı operasyonlar kapsamında 17 şahıs gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Hekimhan ilçesi Mal Müdürlüğü hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen rapora istinaden 01 Aralık 2023 günü yapılan operasyonlar neticesinde 4 Mal Müdürlüğü çalışanı yakalanarak tutuklanmıştı.

Soruşturmayı genişletme amacıyla yapılan çalışmalarda 18 şüpheli şahsın daha önceki operasyon kapsamında tutuklanan 4 şahıs ile birlikte hareket ettiği, 2018-2021 yılları arasında adlarına yersiz ödeme yapılarak Kamuyu 21 milyon 316 bin 262 TL zarara uğrattıkları tespit edildi.

Şahısların yakalanmasına yönelik Malatya merkezli İstanbul, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve Kocaeli olmak üzere 6 ilde 20 adreste eş zamanlı operasyonlar kapsamında 17 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

İfade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan V.B, M.B, H.B, A.B, O.B.Y, Y.M.K, C.A, F.Y, T.B.E, S.S.E, İ.Y. ve G.B. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.K, C.S, C.M, C.M. ve K.S.Ç isimli şahıslar ise tutuklandı.

Dosya kapsamında yapılan operasyonlar neticesinde ise toplamda 12 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9 şahıs ise tutuklandı.