Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Veysel Keskin

SANAL DÜNYA ÖNCESİ” VE “SANAL DÜNYA SONRASI

Artık beynimiz, yerini cihazlara bıraktı! Çünkü duygularımız yok oldu…

Akıl yeteneği yerine sanal kurgularla hareket ediyoruz. Modern çağın toplumsal yapıda yarattığı değişim ve gelişimlerin görünmeyen veya fark edilmeyen yönü insan tabiatının bozulması oluyor.

30 yaş ve üstü kuşakta fazla bir problem olmasa da özellikle 90 sonrası neslin tanıştığı ve geldikleri ortamda buldukları sanal ortam ile tabiri caiz ise devrim yaşandı. İnsanlık tarihini çağlara ayırdığımız gibi yaşadığımız zamanın insan potansiyeli tipini de “Sanal Dünya Öncesi” ve “Sanal Dünya Sonrası” dönemler diye iki kısma ayırma zorunda kaldık.

Çünkü toplumsal yapının ana bileşenleri olan insan grupları ile yaşam alanları arasında derin uçurumlar meydana gelerek, eski hayat modelleri, kültürel değerler, eğitim süreçleri, aile tipleri gibi sosyolojik işleyiş mekanizmalarında istenmeyen farklılıklar doğma talihsizliği yaşadık.

İnsan düşünen, heyecan yaşayan, duygusal boyutta acı, sevinç, üzüntü duyumsayan varlık olarak hisleri ve dürtüleri olan canlı bir organizma…. Düşünen ve iç dünyasının hareketliliğini dış dünyaya eylemleriyle, davranışlarıyla yansıtan doğal bir halin merkezi konumunda…

Doğallığı ve tabiatı gereği iki ayrı boyutun (Beden ve Ruh) birleşiminden varlık kazanan yönleriyle, canlılardan (hayvan ve bitki) ve nesne-eşya konumundaki cansız varlıklardan ayrı tutulmaktadır.

Aklını kullanan, tasarlayan, program düzenleyen, gelecek kurguları planlayan, sosyal ilişkiler ağını belirleyerek hareket eden insan tipi yok olarak kendi yerine düşünen, yapacaklarını belirleyen, aklını ve iradesini nasıl yönlendirmesi gerektiğini önüne koyan bir mekanik işleyişin parçaları haline dönüştük.

Toplumsal dayanışma ve kaynaşma nedeni olan unsurları yok eden yaşam modellerine yönelerek, kendi özgürlüğümüzü makinelerin gücüne bıraktığımızın farkında değiliz. Yapılan tespitlerin ve incelemelerin önümüze koyduğu verilerin derinden derine sarsıntılar verdiğini,  aslında büyük bir faciaya yol açan temelleri attığını bilmiyor gibiyiz.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER