Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA, ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU

DEVA Partisi İl Başkanı

DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz il teşkilatıyla birlikte kentteki esnafla bir araya geldi talep ve ihtiyaçlarını dinledi.

Başkan Yılmaz, yüksek faizli uygulamaların esnafta olumsuz etkiler oluşturduğunu söyledi.

Yanlış politikaların esnafta ciddi sorunlar yarattığına değinen Başkan Yılmaz, esnafın kapanmayla karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Yılmaz, “Her gün her şeye zam üstüne zam geliyor. Ülkede yanlış uygulanan siyasi ve ekonomik uygulamalar vatandaşımızı bezdirdi. Vatandaşlar, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekerken, işyerini siftahsız kapatmak zorunda kalan esnaf da zor günler yaşıyor.” dedi.

“8 ayda 8 kez faiz arttı” diyen Başkan Yılmaz şöyle devam etti: “Bizler DEVA olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanındayız. Biz işin ehli ve vasıflı kadrolarımızla çözüm odaklı halkımıza hizmet etmek için yola çıktık. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, döneminde 1 lira ile 5 ekmek alınıyordu. O vakitlerde 1 litre süt, 1 paket makarna, bir kilo toz şeker, 5 ekmek, bir kilo piliç fileto 9 lira 95 kuruş tutuyordu. Bugün 10 liranın kıymeti yok. Bugün 10 liraya bir simit bile alınamıyor. Bugün paramız pul oldu, demokrasimiz ise nefes almakta zorlanıyor. 8 ayda 8 kez faiz arttı. Seçim öncesi yüzde 8.5 olan faiz bugün yüzde 45 oldu. Bu oranlar istihdama üretime aykırı. Daha önce düzenli ödenen vergi, işçi SSK’sı, elektrik ve doğalgaz faturaları şuan aksamakta veya ödenmede zorluk yaşanıyor. Yüksek faiz faciası sonucu yüzlerce hatta binlerce irili ufaklı işletme kapanma ile karşı karşıya. Korktuğumuz da budur.”