Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekim ve sağlıkçılar Gazze için yürüdü

Batman’da hekim ve sağlık

Batman’da hekim ve sağlık çalışanları, yağmur altında Gazze’de siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırımına karşı bir yürüyüş düzenledi.

Batman’da bir araya gelen çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı, siyonist işgal rejiminin Gazze’deki işgal ve katliamlarını düzenlediği yürüyüşle protesto etti.

Batman Park önünde kortej eşliğinde başlayan yürüyüş, Atatürk Parkına kadar sürdü.

Yürüyüş esnasında sık sık işgalcilerin aleyhine slogan atan sağlıkçıların beyaz önlük giydiği ve pankart taşıdığı protesto gösterisi Atatürk Parkında yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

Basın açıklamasını okuyan Doktor Hüseyin Arpağ, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de işgalci siyonist saldırılarında şehid olanların ve kayıpların sayısının 27 bini geçtiğini söyledi.

“99 HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANI İŞGALCİLERCE ALIKONULDU”

Şu ana kadar 8 bin çocuk, 6 bin 200 kadının katledildiğini, 310 sağlık çalışanı, 97 hekimin öldürüldüğünü aktaran Arpağ, “Şifa Hastanesi başhekimi, El Awda Hastanesi Müdürü dahil 99 hekim ve sağlık çalışanı işgalciler tarafından tutuklandı. Hastanelerden, ailelerinin yanından gözaltına alınıp kıyafetleri zorla çıkartılarak elleri bağlı şekilde bilinmeyen yerlere götürülüp alıkonulan sivillerin katledildiği haberleri geliyor.” dedi.

“ENKAZLAR KALDIRILAMIYOR, YARALILARA ULAŞILAMIYOR”

İşgalcilerin insanlığa ait tüm değer ve sınırları çiğneyerek katliamlarına devam ettiğine dikkat çeken Arpağ, “52 bin 600 konut, 282 okul ve üniversite, 126 hükümet binası, 112 cami, 90 okul ve üniversite binası, 23 hastane, 53 sağlık ocağı bombalarla tamamen yıkıldı. 102 ambulans imha edildi. 254 bin konut, 200 cami, 3 kilise, 140 sağlık kuruluşu hedef alındı, tahrip edildi ve kullanılamaz durumda. Enkazlar kaldırılamıyor, yaralılara ulaşılamıyor.” diye konuştu.

Haber: Nametullah Binay