Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkçıların soykırıma karşı yürüyüşleri devam ediyor

Sessiz Yürüyüş 5. haftasında!

Sessiz Yürüyüş 5. haftasında! Gazze’de yaşanan soykırıma sessiz kalan dünyaya, hekimler ve sağlık çalışanları Anadolu’nun 20 şehrinde hep birlikte Sessiz Yürüyüş ile tepki gösterdi.

Türkiye, Londra, Chicago, Sydney başta olmak üzere farklı ülkelerde 26 şehirde, dünyada toplam 62 şehirde aynı gün ve aynı saatte sağlık çalışanları tarafından yapılan eş zamanlı sessiz yürüyüşe Siirt’ten de ses verildi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen hekimler, ellerinde taşıdıkları Filistin bayrakları ile siyonist rejim aleyhine Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce yazıların yer aldığı dövizler eşliğinde Kızılay şubesine kadar yürüdü.

Basın açıklamasını okuyan Doktor Muhammed Abdullah Demir, siyonist rejimin on yıllardır devam ettirdiği işgal ve zulmün, 7 Ekim’den bu yana soykırım boyutlarına ulaştığını ve bunun, bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi.

“Son iki ayda Birleşmiş Milletler tarihindeki en ölümcül çatışma yaşandı”

Bu katliamı durdurmaya gücü yetenlerin yaşanan soykırımı sessizce izlediklerine dikkat çeken Aydın, “İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur. Gazze’de geçtiğimiz hafta itibariyle 283 sağlık çalışanı öldürüldü. Son iki ayda Birleşmiş Milletler tarihindeki en ölümcül çatışma yaşandı. 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100’den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze’deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendi.” şeklinde konuştu.