Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KAPİTALİST SİSTEM SÜREKLİ TÜKETİM EKONOMİSİNİ DAYATIYOR”

HÜDA PAR Midyat İlçe

HÜDA PAR Midyat İlçe Teşkilatının 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Tüketim ekonomisini bize dayatıyorlar. Biz bunu bir alışkanlık haline getiriyoruz, tükettikçe tüketiyor ve neticede israfa bulaşıyoruz.” dedi.

Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan HÜDA PAR Midyat İlçe Teşkilatının 4’üncü Olağan Kongresine HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Genel Başkan Yardımcıları Eyüp Yanaç ve Abdurrahman Cevher, yönetim kurulu üyeleri, delegeler, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve halk katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program Divan Kurulunun oluşturulmasının ardından faaliyet ve mali raporların sunumu yapıldı. Yönetim kurulu listeleri için verilen sürenin ardından yapılan seçimde tek aday ve listeyle seçimi 61 delegenin oyuyla mevcut Başkan İsa Altunkaynak seçilerek güven tazeledi. HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, HÜDA PAR misyonu ve hizmet anlayışı hakkında bir selamlama konuşması yaptı.

Altunkaynak, göreve geldikleri günden beri ilçenin var olan sorunları, vatandaşların şikâyet ve önerilerini dinleyerek çözümü noktasında her türlü gayret ve çalışmayı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kongrede bir konuşma yapan Mardin İl Başkanı İsmail Çevik ise, memleketin ve vatandaşların ihtiyaçlarını ve sorunlarını giderme konusunda HÜDA PAR olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, halkın teveccühünün bunun ispatı olduğunu belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı salondakilere hitaben bir konuşma yaptı.

Ramanlı, ekonominin gidişatı, zamlar, vergi ve faiz sistemi, rant ekonomisi ve dar gelirlilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ele alan bir konuşma yaptı. Acilen rant ve faiz endeksli ekonomi politikasından vazgeçilmesi gerektiğini belirten Ramanlı, denk bütçe oluşturularak vergilerde yeni bir düzenlemeye gidilmesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmasına, Midyat’ın il olmayı hak ettiğini belirterek başlayan Ramanlı, “Aslında Midyat’a ilçe demeye dilim varmıyor. Çünkü hiçbir zaman Midyat’ı ilçe olarak görmedik. İnşallah Midyat’ımız önümüzdeki dönemde il olur ve biz artık il kongresine de geliriz, bu da son ilçe kongresi olur.” dedi.

“KAPİTALİST FAİZ SİSTEMİ DERHAL TERKEDİLMELİ”

Faize dayalı ve rant ekonomisi sisteminin terkedilmesi, üretime ve istihdama yönelik sistemin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini belirten Ramanlı, “Bu kapitalist sistem bazı tuzaklarla bizi sürekli aynı kısır döngüde dönmeye mahkûm ediyor. Tüketim ekonomisini bize dayatıyorlar. Biz bunu bir gelenek haline bir alışkanlık haline getiriyoruz, tükettikçe tüketiyor ve neticede iktisat etmediğimiz için israfa bulaşıyoruz. Peki israf haram değil mi? Elbette ihtiyaçlarımız var, gidereceğiz. Elbette huzurlu ve refah içinde bir toplumda yaşayacağız ama bunu yaparken harama ve israf etmeye lüzum yok ki! Ama bu sistem ısrarla bizim israfa bulaşmamız için elindeki bütün imkanları kullanıyor. Gelin bu israfa bir dur diyelim. Bu sistem, bu rant ekonomisini bize allayıp pullayıp gösteriyor. Rant ekonomisi ihtiyaçtan fazlasını üretime, yatırıma, istihdama yönlendirmek yerine; binalara, betonlara yatırmamız için bizi teşvik ediyor. Bunun neticesi ne oluyor? Yolsuzluk…” dedi. Haber Merkezi