Batman İl Jandarma Komutanlığı 2019 Yılı Değerlendirme toplantısı Vali Hulusi Şahin, başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığında yapılan değerlendirme toplantısına; Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İlçe jandarma Komutanları,  birlik komutanları ve ilgili askeri personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hulusi Şahin, 2019 yılının gerek ülke sınırları içerisinde gerekse sınırlarımızın dışında terörle mücadelede çok önemli bir yıl olduğunu belirterek, terörle mücadeleye hız kesmeden kararlılıkla devam edileceğini ifade etti.

Vali Şahin, 2020 yılının güvelik hizmetleri anlamında daha iyi bir yıl olacağının altını çizerek, önümüzdeki birkaç yılı içerisinde Türkiye’nin gündeminde terörün temizlendiği, çok daha huzurlu ve mutlu bir ülke hedefine ulaşılacağı umudunu taşıdığını ifade etti.

1040 OPERASYONEL FAALİYET İCRA EDİLDİ

Daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak tarafından 2019 yılında;  asayiş, terör, kaçakçılık ve trafik uygulamaları gibi faaliyetlere ilişkin yapılan sunumda; “Terörle Mücadele Harekâtı kapsamında toplam 1040 operasyonel faaliyet icra edilmiş ve 4 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. İcra edilen operasyonlarda 13 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 2 roketatar, 10 roketatar mühimmatı, 13 El Bombası, 88 Kg. amonyum nitrat, 5,5 Kg. TNT, 3665 muhtelif fişek, 3 el telsizi, 1 drone ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca 5 BTÖ mensubu yapılan çalışmalar sonucu ikna edilerek güvenlik güçlerine teslim olmaları sağlanmıştır. " dedi.

352 KAÇAKÇILIK OLAYINA MÜDAHALE EDİLDİ

Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında 352 olaya müdahale edildiğini anlatan Albay İsa Çakmak, " bu olaylarda 8 Silah, 344 Fişek, 21 kg. Esrar, 571 Kök Kenevir, 80.325 paket sigara ve 372.484 litre petrol türevi malzeme ele geçirilmiştir. Ayrıca 542 yabancı uyruklu şahıs (Düzensiz Göçmen) yakalanarak İl Göç İdaresine teslim edilmiş ve 7 organizatör hakkında adli işlem yapılmıştır."

 1721 ASAYİŞ OLAYI

 Asayiş olayları kapsamında 1721 olaya müdahale edildiğini ifade eden Çakmak, "meydana gelen olayların 1557’si çözümlenerek failleri belirlenmiş, 164 olayın aydınlatma çalışmaları devam etmektedir. Olaylara karışan 1779 şüpheliden 1771’i yakalanarak haklarında işlem yapılması sağlanmış, 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. "

219 TRAFİK KAZASI

 2019 yılında Jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 219 trafik kazası meydana geldiğini de belirten Çakmak, " bu kazalarda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 377 vatandaşımız yaralanmıştır. Trafik kazalarının önlenmesi için bir yandan önleyici trafik uygulamaları yapılırken diğer yandan da vatandaşlarımıza trafik bilinci kazandırmaya yönelik bilgilendirme faaliyetleri devam etmektedir. "

ARANAN 2 BİN 236 ŞAHIS YAKALANDI

Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği faaliyetleri kapsamında 2019 yılında 34 suç mağduru kadın, 372 suç mağduru çocuk ve 252 suça sürüklenen çocuk hakkında koruyucu ve önleyici tedbir kararları uygulandığını da anlatan Çakmak konuşmasını şöyle sürdürdü. " ayrıca Kadına Yönelik Şiddet Olayların Önlenmesi maksadıyla Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile müşterek seminer faaliyetleri icra edilmiştir. Bilgi Toplama İşlem Kısım Amirliği faaliyetleri kapsamında 2019 yılında 1.675.992 şahıs sorgusu, 903.276 araç sorgusu yapılmış, bu sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan 2 bin 236 şahıs ve 58 araç yakalanmıştır” diye konuştu.